Ποδηλατικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου

1st Downhill race oraiokastro, Πανελλήνιο κύπελλο downhill open 2014 final round

1st Downhill race oraiokastro, Πανελλήνιο κύπελλο downhill open 2014 final round

1st Downhill race oraiokastro, Πανελλήνιο κύπελλο downhill open 2014 final round

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΔΙΑΣΣΥΛΟΓΙΚΟΥ και ΟΠΕΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΥΝΟΥ

<<1st Downhill race oraiokastro, Πανελλήνιο κύπελλο downhill open 2014 final round>>

Ο ΠΟ.ΣΥ.Ω σε συνεργασία με τον δήμο Ωραιοκάστρου διοργανώνουν διασυλλογικό και Open αγώνα Downhill. Όσον αφορά τον αγώνα Open είναι εντεταγμένος στο 2ο Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill Open 2014, ως ο ογδοος από τους οκτώ αγώνες του κυπέλλου.

Downhill 2014-resize

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Σάββατο 01- Κυριακή 02-  Νοεμβρίου  2014 

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι δηλώσεις συμμετοχής που αφορούν σωματεία μέλη της Ε.Ο.Π, θα γίνονται σε έγγραφο των σωματείων τους, όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, το έτος γέννησης και η κατηγορία (μία από τις τρεις προαναφερόμενες, στις οποίες εμπίπτει ο συμμετέχων, σύμφωνα με το αγωνιστικό του δελτίο)

Όλοι οι αθλητές ΟΠΕΝ ανεξαιρέτως που θέλουν να συμμετέχουν,  θα συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση στη γραμματεία, υπογεγραμμένη ότι συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και ότι είναι άνω των 18 ετών και ότι αποδέχονται όλους τους όρους-κανονισμούς της παρούσας προκήρυξης .
Οι ανήλικοι κάτω των 18 θα πρέπει να έχουν υπεύθυνη και υπογεγραμμένη δήλωση (συναίνεσης-συμμετοχής) από τον κηδεμόνα τους, η οποία θα είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομία, Δήμος) που θα αναφέρει ότι επιτρέπουν να συμμετέχει στον παραπάνω αγώνα, καθώς και παρουσία αυτού.

Η γραμματεία θα λειτουργεί στις 30-31/10/2014 και ώρες 18.00-21.00 στα γραφεία του συλλόγου (Κονταξοπουλειο στάδιο Ωραιοκαστρου, λόρδου Βύρων με θες/νικης, είσοδος από θύρα 3)  για τις τελευταίες έγγραφες,

Σε περίπτωση μη συμμετοχής στον προκριματικό του Σαββάτου ο αναβατής έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα της Κυριακής αρκεί να έχει κάνει 2 αναγνωριστικές καταβάσεις σε επίσημη μορφή , η σειρά εκκίνησης του θα είναι σαν να μην έχει πάρει κατάταξη στο προκριματικό.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:

Για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή, συμπληρώνει online τα στοιχεία του στο παρακάτω link http://www.bikeoraio.gr/dh-2014/ έγκυρη συμμέτοχη θεωρείτε αυτή που έχει ταχτοποιηθεί οικονομικά έως την πέμπτη 30-10-2014

Αρ.Λογ:741/480005-29  και  IBAN:GR32 0110 7410 0000 7414 8000 529

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Δικαιούχος : Αθλητικός Ποδηλατικός Σύλλογος Ωραιοκαστρου

Στη κατάθεση δηλώστε το ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ME TO ONOMATEΠΩΝΥΜΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΝ LINE ΦΟΡΜΑ για να μπορούμε να διασταυρώσουμε τις καταθέσεις με τις συμμετοχές.

Το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ στα οποία περιλαμβάνονται:
το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα,
ανεφοδιασμό,
πρώτες βοήθειες, υποστήριξη γιατρού κατά την διάρκεια του αγώνα,
τη μεταφορά των αγωνιζομένων και των ποδηλάτων τους στην εκκίνηση της διαδρομής.
τεχνική υποστήριξη για τα ποδήλατα των αγωνιζομένων,
σάντουιτς,
νερό,
αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής

*Υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής το Σαββατοκύριακο του αγώνα με επιβάρυνση 10 ευρώ αυστηρά τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας

Από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την φόρμα για να την συμπληρώσετε και να την εκτυπώσετε προκειμένου να την έχετε έτοιμη για την γραμματεία την ημέρα του αγώνα Form-DH-2014

H συμμετοχές μέσω της ON LINE φόρμας θα είναι δεκτές μέχρι τις  29 – 10 – 2014 , 14:00 . 

ON LINE FORM

Η φορμα εκλεισε.See you at the race!

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η χρονομέτρηση του αγώνα θα γίνει με ατομικούς σένσορες από την ironteam.gr που θα παραλάβετε από την γραμματεία με την παράδοση της αστυνομικής σας ταυτότητας. Σένσορα δεν παραλαμβάνει κάνεις δίχως να παραδώσει στην γραμματεία αστυνομική ταυτότητα η διαβατήριο, σε περίπτωση απώλειας του προσωπικού σας σένσορα είστε υποχρεωμένοι να τον αντικαταστήσετε. Τα επίσημα αποτελέσματα, θα ανακοινωθούν στο χώρο της Γραμματείας Αγώνων με το πέρας των αγώνων, θα αποσταλούν με e-mail στις συμμετέχουσες ομάδες, ενώ θα αναρτηθούν την επόμενη του αγώνα στις σχετικές με τη διοργάνωση, ιστοσελίδες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ:

Σάββατο 01.11.2014 –Επίσημα Δοκιμαστικά – προκριματικός
Κυριακή 02.11.2014 –  Δοκιμαστικές Προπονήσεις – Τελικός

Αναλυτικό Πρόγραμμα Σαββάτου

08:30 Course Walk –Άνοιγμα γραμματείας στο χώρο του τερματισμού
09:30 -11.30: Τέλος Course Walk, κλείσιμο γραμματείας, Άνοιγμα διαδρομής, Δοκιμαστικά-Προπονήσεις- Tέλος δοκιμαστικών (υποχρεωτικά 2 καταβάσεις για όλους)
12:00-15.00, Προκριματικός – Κλείσιμο διαδρομής
16:00-17.00, Άνοιγμα γραμματείας στο χώρο του τερματισμού.

20.30-23.00: “ισοτονικό κριθάρι  Party “

*Για να συμμετάσχει στα δοκιμαστικά του Σαββάτου  κάποιος, θα πρέπει να φέρει αριθμό συμμετοχής στο ποδήλατο του (να είναι εγγεγραμμένος και ταμειακώς τακτοποιημένος)

Αναλυτικό πρόγραμμα Κυριακής
09:30 Άνοιγμα γραμματείας, άνοιγμα διαδρομής για τα ελεύθερα δοκιμαστικά πριν τον αγώνα
10:30 Λήξη δοκιμαστικών
11:00 – 15:00 Αγώνας
15:30 Απονομές Επάθλων

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Η Εκκίνηση είναι στην κορυφογραμμή του δασοκτήματος Ωραιοκαστρου (θέση πυροβολείο) και ο τερματισμός στην Πλατεία Ολυμπιάδος (παιδόπολη) η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας με πλήρη πρόσβαση σχεδόν σε όλα τα σημεία της, με παρά πολλά άλματα (22 των αριθμό ) κυρίως χωμάτινα όλων των επιπέδων δυσκολίας, rock carden , πολύ γρήγορα κομμάτια, και burms, το συνολικό μήκος τις είναι 1.7km και το πλάτος του μονοπατιού είναι κατά μέσο όρο άνω του 1,5m, θα υπάρχει σήμανση παντού και ανά τακτά διαστήματα θα υπάρχουν κριτές και εθελοντές διασώστες. Σε όλα τα δύσκολα σημεία θα υπάρχει εναλλακτική διαδρομή (chicken run) για τους λιγότερο έμπειρους. Οι αγωνιζόμενοι που θα αψηφήσουν τις οδηγίες της διοργάνωσης, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα.

*τεχνικές λεπτομέρειες σε χάρτη


ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Το όριο των συμμετοχών ορίζεται στις 160. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΑΘΛΗΤΩΝ

  • ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ (με δελτίο Ε.Ο.Π)

  OPEN (με τις εξής υποκατηγορίες)

  • JUNIOR  (1996-2002)
  • ELITE      (1985-1995)
  • MASTERS   (1975-1984)
  • VETERANS (1974 και πισω)
  • WOMENS   ανεξαρτήτου ηλικίας  (1 κατηγορία)

  ΑΓΩΝΙΣΜΑ: DH με την εξής διάρθρωση:
• Κατατακτήριος Αγώνας Χρονομέτρησης (Η σειρά εκκίνησης καθορίζεται από τον Οργανωτή)
• Τελικός Αγώνας Χρονομέτρησης (Η σειρά εκκίνησης καθορίζεται από την κατάταξη των αθλητών στους προκριματικούς)
• Για τους διασυλλογικούς αγώνες, η συμμετοχή και στους δύο γύρους (προκριματικό και τελικό) είναι υποχρεωτική. Για τους αγώνες ΟΠΕΝ, θα προκριθούν οι 80 καλύτεροι της κοινής γενικής κατάταξης του πρώτου αγώνα χρονομέτρησης.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση και η εμπειρία τους μπορεί να βοηθήσει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μίας downhill διαδρομής. Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα ποδήλατά τους να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα
Χρήση απαραίτητου και σωστού εξοπλισμού.

–          κράνος κλειστού τύπου,

–          *θώρακας,

–          επιγονατίδες,

–          επιαγκωνίδες,

–          γάντια

–          μάσκα.

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων αθλητής έχει ελλείψεις στον εξοπλισμό του με συνέπεια να μην καλύπτει τη στοιχειώδη ασφάλειά του δε θα λάβει μέρος στον αγώνα. Προαιρετική είναι η χρήση περιλαίμιου neck brace.
Χρήση προσωπικού αριθμού αθλητή στο τιμόνι του ποδηλάτου, τον οποίο θα λάβουν από τη γραμματεία, τόσο στις προπονήσεις όσο και στον ημιτελικό και τελικό αγώνα.
Ενημέρωση γραμματείας από αθλητή σε περίπτωση οικειοθελούς εγκατάλειψης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι ανήλικοι από 12 μέχρι 18 χρονών με την παρουσία κηδεμόνα, που θα υπογράψει σχετική δήλωση. Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα ποδήλατά τους να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα (πριν την εκκίνηση όλοι οι αθλητές θα ελεγχθούν αν ο εξοπλισμός τους είναι πλήρης για τον συγκεκριμένο τύπο αγώνα σε περίπτωση που δεν είναι και έχουν δηλώσει συμμέτοχη ήδη ο διοργανωτής δεν είναι υποχρεωμένος να τους επιστρέψει το αντίτιμο της συμμετοχής)

 *αθλητής χωρίς την χρήση προστατευτικού θώρακα δεν θα πάρει εκκίνηση

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΗΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗ Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα σε περίπτωση που δεν είναι σίγουροι για την φυσική τους κατάσταση.

Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας καθώς και τις συνέπειες αυτών.

Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ’ αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.
Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει την διαδρομή αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αγωνιζομένων. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΠΟΙΝΕΣ:

Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του από τον αγώνα. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων είναι τελική.

Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: – Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής. – Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας. – Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. – Ρίψη απορριμμάτων. – Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά. – Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών. – Αγένεια, ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ. – Μη παρουσίαση στον τεχνικό έλεγχο. – Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα, χρήση της διαδρομής εφόσον έχει κλείσει (Σάββατο )

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αγωνιζόμενος επιτρέπει στον διοργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπησή του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς και προωθητικούς λόγους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η τοποθέτηση διαφημιστικών στο χώρο του αγώνα χωρίς την σύμφωνη γνώμη του διοργανωτή καθώς και οποιαδήποτε αλλαγή θέσης των ήδη υπάρχων  διαφημίσεων που έχουν τοποθετηθεί από την διοργάνωση και μόνο αυτή! Οποιαδήποτε αυθαίρετη τοποθέτηση διαφημιστικού υλικού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:

Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για τούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας .

Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δε θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος  επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

-Ανδρών –Γυναικών (με δελτία)

1ος  Νικητής  κύπελλο – μετάλλιο

2ος  Νικητής  κύπελλο -μετάλλιο

3ος   Νικητής  κύπελλο – μετάλλιο

-Οπεν κατηγορίας

1ος  Νικητής  κάθε  κατηγορίας   κύπελλο

2ος  Νικητής  κάθε  κατηγορίας    κύπελλο

3ος   Νικητής  κάθε κατηγορίας    κύπελλο

4ος    Νικητής  κάθε κατηγορίας    μετάλλιο

5ος   Νικητής  κάθε κατηγορίας    μετάλλιο

6ος   Νικητής  κάθε κατηγορίας    μετάλλιο

 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

Στον ευρύτερο χώρο που θα λειτουργήσει η γραμματεία θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος (για καταστήματα, εταιρίες και ομάδες), δωρεάν δικαίωμα χρήσης του χώρου θα έχουν οι χορηγοί τις εκδήλωσης και οι ομάδες-συνοδοί αθλητών  (τέντες) ρεύμα και τουαλέτες. Για όσους ενδιαφέρονται να διανυκτερεύσουν την Παρασκευή, το Σάββατο ή μια από αυτές τις μέρες θα υπάρξει ανακοίνωση με προσφορές ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής για τον αγώνα.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το υπαίθριο κάμπινγκ στο χώρο τις διαδρομής αλλά και στο ευρύτερο χώρο του δάσους  (δασόκτημα) όπως και στον χώρο εκκίνησης και τερματισμού αυτής.

Όποιος επιθυμεί ας επικοινωνήσει με το διοργανωτή για υπόδειξη ειδικού χώρου που θα διατεθεί για υπαίθρια διανυκτέρευση .

ΔΙΑΜΟΝΗ

GALAXY HOTEL

http://www.galaxyarthotel.gr/

40 με πρωινό για το μονόκλινο δωμάτιο,
45 ευρώ με πρωινό για το δίκλινο δωμάτιο
και 60 για το τρίκλινο δωμάτιο.
Το ξενοδοχείο αυτό βρίσκετε εντός του Ωραιοκαστρου και σχεδόν απέναντι από τα γραφεία του συλλόγου μας
η διαθεσιμότητα είναι 15 δωμάτια για 31-10/01-2/11/2014

LIONS HOTEL

www.grlionshotel.gr

Είναι το ξενοδοχείο που το όνομα του είναι “δανεισμένο” στο μονοπάτι που βρίσκετε διπλά του –> HoT-LL!!
ΤΗΛ: 2310 685526, ΦΑΞ: 2310 684332, mail:lionshotel@gmail.com,
Με τιμές προσφοράς για τον αγώνα :

40e δίκλινο με πρωινό

50e τρίκλινο με πρωινό

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην κορυφή του ορεινού όγκου το Ωραιοκαστρου και περίπου 1200 μέτρα από την εκκίνηση του αγώνα, σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!!!

 

Με εκτίμηση και αθλητικούς – ποδηλατικούς χαιρετισμούς