Ποδηλατικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου

2nd Enduro Race Event 2016

2nd Enduro Race Event 2016

2nd Enduro Race Event 2016

Click Here for English Version

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤHN 2η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ENDURO M.T.B.

Ο ΠΟ.ΣΥ.Ω σε συνεργασία με τον δήμο Ωραιοκάστρου διοργανώνει την εκδήλωση ποδηλασίας 2nd enduro mountain bike event με Ποδήλατα Βουνού στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

01-02/10/2016  

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Όλοι οι ποδηλάτες ανεξαιρέτως που θέλουν να συμμετέχουν,  θα συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση στη γραμματεία, υπογεγραμμένη ότι συμμετέχουν στην εκδήλωση  με δική τους ευθύνη και ότι είναι άνω των 18 ετών και ότι αποδέχονται όλους τους όρους-κανονισμους τις παρούσας εκδήλωσης.
Οι ανήλικοι κάτω των 18 θα πρέπει να έχουν υπεύθυνη και υπογεγραμμένη δήλωση (συναίνεσης-συμμετοχής) από τον κηδεμόνα τους, η οποία θα είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομία, Δήμος) που θα αναφέρει ότι επιτρέπουν να συμμετέχει στην παραπάνω εκδήλωση ποδηλασίας enduro mtb, καθώς και παρουσία αυτού.

Σε περίπτωση φθοράς του εξοπλισμού (ποδήλατο) ή ατυχήματος του αθλητή-αθλήτριας δεν θα φέρει καμία ευθύνη ο διοργανωτής.

Οι συμμετοχές On line θα είναι αποδεκτές μέχρι την  παρασκευή 30-09-2016, καθώς και η κατάθεση του αντιτίμου μέσω τραπέζης . Πέραν από την παραπάνω ημερομηνία και ώρα κατάθεσης μετά τις 12.00μ.μ θα πρέπει να αποδεικνύεται με το αντίγραφο κατάθεσης του συμμετέχοντα στην γραμματεία ή αποστολή με mail (po.si.oraio@gmail.com) ή αποστολή fax στο 2310809668.

Η γραμματεία θα λειτούργει στις 30/09/2016 και ώρες 18.00-21.00  στα γραφεία του συλλόγου, και στις 01/10/2015 στο χώρο τις εκδήλωσης-αφετηρίας και ώρες 09.00-13.00 για τις τελευταίες έγγραφες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:

Για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή, συμπληρώνει online τα στοιχεία του στο παρακάτω link

Συμμετοχές ολοκληρώθηκαν

και πληροφορείται για περεταίρω στο www.bikeoraio.gr

Μπορεί να κατάθεσει το αντίτιμο συμμετοχής στον Αρ.Λογ: 48000529 (iban: GR 32 0110 7410 0000 7414 8000 529) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Δικαιούχος : Αθλητικός Ποδηλατικός Σύλλογος Ωραιοκαστρου

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ στα οποία συμπεριλαμβάνονται:

το δικαίωμα συμμετοχής στην ποδηλατική εκδήλωση ανεφοδιασμός, πρώτες βοήθειες, υποστήριξη γιατρού κατά την διάρκεια της ποδηλατικής εκδήλωσης, τεχνική υποστήριξη για τα ποδήλατα των αγωνιζομένων, σάντουιτς, νερό,

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η χρονομέτρηση των ειδικών διαδρομών θα γίνει με ηλεκτρονικά μέσα (ατομικό chip-κάρτα στον κάθε ένα με τεχνητές πύλες – scan κάρτας )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Σάββατο 01.10.2016

– 10.00 – 14.00 FREE TRAILS

– 14:15 – 14-25 mini briefing (για δοκιμαστικά)

– 14:30 – 17:30 ανεπίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά (μικρή ειδική)

– 17:45 – 19:15 παρουσιάσεις και ομιλίες στους συμμετέχοντες

– 19:15 – 20:00 παρουσίαση διαδρόμων – briefing

– 21:30……..κριθάρι πάρτι


Κυριακή 02.10.2016

–  10:00 εκκίνηση και ολοκλήρωση του event με ατομικές μη επίσημες χρονομετρήσεις

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:
Η Εκκίνηση του event την Κυριακή 02-10 θα γίνεται ατομικά βάση της κατάταξης που έχει πάρει το Σαββάτο ο συμμετέχον  (μίνι ειδική- πρόγραμμα Σαββάτου)και με την αντίστροφη φορά αυτής.

Όσοι δεν μπορέσουν  να παραβρεθούν το Σάββατο για να πάρουν κατάταξη (δεν είναι υποχρεωτική για συμμέτοχη στο event) θα ξεκινούν την Κυριακή πριν από τους συμμετέχοντες που έχουν χρόνο κατάταξης (Σάββατο)  με βάση την λίστα δηλώσεων συμμετοχών (ποτέ δήλωσε ο κάθε ένας  συμμέτοχη ημερολογιακά )

Θα διανύουν τις συνδετικές διαδρομές σε προκαθορισμένο χρόνο  μέχρι να φτάσουν στις ειδικές όπου και θα τους δίνεται εκκίνηση ξεχωριστά ανά ένα λεπτό περίπου για να χρονομετρηθούν. Θα υπάρχει σήμανση παντού και ανά τακτά διαστήματα , θα υπάρχουν κριτές, εθελοντές, διασώστες και ανεφοδιασμός . Οι ειδικές θα είναι 4 (Κυριακή) και θα γίνουν από μια φορά.

oraio-enduro-elevation-profile-oct-2016

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  

Juniors – 15-18  (Απαραίτητη η παρουσία και υπογραφή  κηδεμόνα σε ειδική υπεύθυνη δήλωση)

Άνδρες – 18-39 – Όλοι οι χρόνοι των Ανδρών θα τοποθετηθούν στην ίδια λίστα.

Γυναίκες – Όλοι οι χρόνοι των Γυναικών θα τοποθετηθούν στην ίδια λίστα.

Hardtails – Όλοι οι συμμετέχοντες με hardtail (ποδήλατο χωρίς πίσω ανάρτηση) 

Veteran 40+

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση και η εμπειρία τους μπορεί να βοηθήσει ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μίας endurο διαδρομής. Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα ποδήλατά τους να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην εκδήλωση.

Χρήση απαραίτητου και σωστού εξοπλισμού.

 

  • κράνος (καλό είναι να είναι τύπου enduro), προτείνετε και το τύπου full face για τις ειδικές διαδρομές καθώς και μάσκα
  • επιγονατίδες,
  • επιαγκωνίδες,
  • γάντια
  • γυαλιά ποδηλασίας  

 

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων έχει ελλείψεις στον εξοπλισμό του με συνέπεια να μην καλύπτει τη στοιχειώδη ασφάλειά του δε θα λάβει μέρος στην εκδήλωση

 

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φοράνε κράνος σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων συνδετικών διαδρομών. Για τις ειδικές διαδρομές προτείνεται η χρήση κράνους full face. Η μη χρήση προστατευτικών μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό από την εκδήλωση.

Τοπικοί κανονισμοί-περιορισμοί

Οι Ειδικές Διαδρομές θα είναι πλήρως σηματοδοτημένες και διαθέσιμες από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μεταφορά με οχήματα  για την πρόσβαση στις ειδικές διαδρομές για προπόνηση την Παρασκευή και το Σάββατο. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται ποινή 2 λεπτών.

Οι συνδετικές διαδρομές θα έχουν χρονικό όριο για την πρόσβαση στις ειδικές διαδρομές. Σε περίπτωση που ξεπεραστεί το χρονικό αυτό περιθώριο θα επιβάλλεται ποινή αντίστοιχη με τον χρόνο αυτό.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΗΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗ Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν την εκδήλωση αυτήν σε περίπτωση που δεν είναι σίγουροι για την φυσική τους κατάσταση.

Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις τύπου endurο Mtb (ορεινής ποδηλασίας)  καθώς και τις συνέπειες αυτών.
Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Με την εγγραφή τους στην εκδήλωση  δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ’ αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη εκδήλωση .

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει την διαδρομή αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει την εκδήλωση λόγω κακοκαιρίας καύσωνα ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αγωνιζόμενος επιτρέπει στον διοργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπησή του, στην διάρκεια της εκδήλωσης , για διαφημιστικούς και προωθητικούς λόγους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η τοποθέτηση διαφημιστικών στο χώρο της εκδήλωσης χωρίς την σύμφωνη γνώμη του διοργανωτή καθώς και οποιαδήποτε αλλαγή θέσης των ήδη υπάρχων  διαφημίσεων που έχουν τοποθετηθεί από την διοργάνωση και μόνο αυτή! Οποιαδήποτε αυθαίρετη τοποθέτηση διαφημιστικού υλικού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ συμμετεχόντων στην εκδήλωση:

1ος  Νικητής  κάθε  κατηγορίας – Αναμνηστικό έπαθλο

2ος  Νικητής  κάθε  κατηγορίας – Αναμνηστικό έπαθλο

3ος   Νικητής  κάθε κατηγορίας – Αναμνηστικό έπαθλο

4ος  5ος  6ος  Νικητής κάθε κατηγορίας  – Αναμνηστικό

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ


Στον ευρύτερο χώρο που θα λειτουργήσει η γραμματεία θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος (για καταστήματα, εταιρίες και team-club), δωρεάν δικαίωμα χρήσης του χώρου θα έχουν οι χορηγοί τις εκδήλωσης και τα  team-club  (τέντες) ρεύμα και τουαλέτες. Για όσους ενδιαφέρονται να διανυκτερεύσουν την Παρασκευή, το Σάββατο ή μια από αυτές τις μέρες ΥΠΑΡΧΕΙ επίσημη ανακοίνωση με πρόσφορα ξενοδοχείου της ευρύτερης περιοχής για την ποδηλατική εκδήλωση.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το υπαίθριο κάμπινγκ στο χώρο τις διαδρομής αλλά και στο ευρύτερο χώρο του δάσους  (δασόκτημα) όπως και στον χώρο εκκίνησης της εκδήλωσης .

Όποιος επιθυμεί ας επικοινωνήσει με το διοργανωτή για υπόδειξη ειδικού χώρου που θα διατεθεί για υπαίθρια διανυκτέρευση .

Με εκτίμηση και αθλητικούς – ποδηλατικούς χαιρετισμούς